Inici Centenari A NOU CENTENARI NOUS SIGNES

Història amb Veu

Butlleti de Notícies

Últimes notícies

Més Visitat

A NOU CENTENARI NOUS SIGNES

Com que ens trobem tant prop d’un esdeveniment tant important com es la celebració del centenari de la Confraria, volem fer-vos partícips de dues iniciatives que es duran a terme per commemorar data tan assenyalada.

LA CONFRARIA ESTRENA NOVA IMATGE CORPORATIVA

La Confraria del Santíssim Crist de la Fe, té el gust de presentar-vos En primer lloc ens agradaria presentar-vos la nova imatge corporativa de la confraria amb la que volem donar a conèixer a tothom els cents anys de la creació d’aquesta emblemàtica confraria que reflexa el moment de consolidació i creixement per el travessa el Santíssim Crist de la Fe.

La nova imatge pretén transmetre els valors de modernitat, innovació i compromís que distingeixen la nostra confraria.

Aquesta nova imatge fresca, moderna mostra la nostra meta de millorar dia a dia i engrandir, més si cap, la Setmana Santa de L’Alcúdia.

El símbol significa suport i unió. Aquest concepte s'obté d'una abstracció dels claus utilitzats en la
crucifixió, imatge característica de la nostra confraria. El color morat ha sigut usat com a color distintiu que remet a la discreció, penitència i a voltes, dolor, és amb el qual es distingeix la celebració del Advent, les celebracions penitencials i les exèquies cristianes. El morat és signe de penitència i per això s'utilitza en la Quaresma i en els seus dies finals, dilluns, dimarts i dimecres de la Setmana Santa.

La nova identitat corporativa ha estat dissenyada per Aurèli Domenech i Bou.


Claus i per què claus? Podem agafar un fragment del
llibre Los tres clavos de Jesús de Nazaret on diu “Nada se podrá comparar con los tres clavos del madero…. sostuvieron el cuerpo desgastado del crucificado, a la vez ayudaron a sostener el espíritu. Tres clavos de dolor, tres clavos santos, tres rayos de luz…. “(Puerta, A. 2005) Com no fer ús dels tres claus? Són part imprescindible de la nostra imatge i és el que ens designa com a confraria del Crucificat i ens diferència d’altres on els claus no hi són.

Aquest tema ens du a la segon iniciativa:

AL CENTENARI ESTRENAREM NOU BÀCUL

Molts són els comentaris sobre l’actual ciri, que si pesa, que si no fa llum, que si es trenca de seguida, que si..... Fa temps que es va darrere d’una idea repetida per molts confrares: dur a les processos de Setmana Santa un bàcul en compte de l’actual creu/ciri.

Està clar que era una demanda prou estesa, però què és un bàcul?

Si ens agafem a la definició és un pal que porten en la mà per a sostenir-se els qui estan febles o vells. També pot ser una mena de crossa o gaiato que porten els bisbes en les cerimònies litúrgiques, com a símbol d'autoritat i com a pastors espirituals del poble creient.
No se sap exactament l
'origen del bàcul, que pot provenir de l'Orient. A Occident s'usava sobretot en l'àmbit dels monestirs: formava part de la indumentària del monjo, com a company de viatge i signe de la Creu de Crist. Els primers testimoniatges d'un ritu litúrgic amb lliurament d'un bàcul a un bisbe procedeixen d'Espanya, de l'IV Concili de Toledo, l'any 633.

Al llarg dels segles, va ser estenent-se el seu ús entre els bisbes. Els Papes mai van usar aquest tipus de bàculs, perquè ells tenien un bàcul propi: la ferula, que estava rematada amb una creu.

Amb Pablo VI es va recuperar la tradició de la ferula i el bàcul actual que usa el Papa, amb una Creu, recorda l'antiga ferula. El bàcul que va usar Juan Pablo II i usa ara Benedicto XVI és una reproducció del bàcul que va usar Pablo VI, i va ser millorat pel mateix artista.

Després d’aquest repàs històric i esperem no massa avorrit us adrecem a que estigueu molt atents a la pàgina web i al facebook on us mantindrem informats dels passos a seguir per a aconseguir-lo.